Chantal en kat Ollie bezochten al 24 landen in hun huiselijke camper

Kater Ollie (5) reist samen met zijn baasje Chantal (30) door Europa in hun huiselijke camper. Ondertussen zijn ze al in 24 landen geweest. Met een kat reizen is natuurlijk nog ongewoon en het was ook niet vanzelfsprekend. Met veel geduld liet ze Ollie wennen aan zijn huisje op wielen. Ondertussen trekt Ollie onwijs vaak meer bekijks in zijn Designed by Lotte mandje op het dashboard, dan de toeristische highlights waar de camper op dat moment geparkeerd staat.

Het reizende circus
Ons reizende circus, zoals ik het vaak grappend noem, ging 2,5 jaar geleden voor het eerst op pad. Toen nog met mijn ex-vriend Lukas bouwden wij een Opel Movano busje om tot campertje en gingen we op pad. Afgewisseld met wat seizoenswerk in de sneeuw, waren we 2 jaar op pad. Sinds kort zijn Ollie en ik samen overgebleven en hebben we een nieuw huisje: Een Renault Master camperbusje. We toeren nu nog dicht bij huis, maar we zijn van plan binnenkort weer richting de winterzon te trekken.
Ollie tref je meestal aan in zijn mandje op de bestuurdersstoel of het dashboard, waar hij altijd de show steelt. Bij grensovergangen worden we vaak even gestopt, niet om het dierenpaspoort van Ollie te laten zien, maar omdat ze graag een fotoshoot doen met Ollie. Ook bij toeristische uitzichtpunten is vaak Ollie meer gefotografeerd dan het fenomenale uitzicht.

Kattenmand
Camperlife met kat
Reizen met kat

Wennen aan de camper
Ondertussen is Ollie het perfecte reismaatje, echter is dit niet altijd zo geweest. Ik heb Ollie in hele kleine stapjes laten wennen aan de camper. Eerst bezocht ik de camper een paar minuutjes samen met hem, bouwde dat op naar korte etentjes en logeerpartijtjes in de camper, introduceerde langzaam alle campergeluiden (waterpomp aan of de ronkende motor), reed toen langzaam wat eerste rondjes over de parkeerplaats, maakte wat dagtripjes en de eerste maanden reden we alleen maar korte stukjes. Veel geduld en wennen dus, maar daardoor is Ollie helemaal gewend aan zijn huisje op wielen. Ollie lijkt eigenlijk blijer en relaxter dan ooit. Ik heb natuurlijk heel veel aandacht voor hem, doordat we altijd samen op pad zijn. En Ollie kan veel verschillende natuur ontdekken. Hij jaagt de hele dag, van muisjes in Schotland, van hagedissen in Spanje tot zelfs een klein slangetje in Albanië. Wat minder fijn, hij komt ze stuk voor stuk als trofeeën mee de camper inbrengen.

Een echte kattencamper
Ten eerste, zijn in mijn campertje verschillende praktische dingen ingebouwd, denk aan een automatische voedermachine, een kattenbak en een heus eigen holletje boven de bestuurderscabine. Echter, moet je er ook voor zorgen dat de bus veilig is, bijvoorbeeld temperatuur gecontroleerd. Door middel van isolatie, luchtcirculatie, een dieselkachel, een 12V mini airco en natuurlijk bewust reizen, zorg ik ervoor dat de camper een aangenaam thuis is voor Ollie. Als Ollie de camper verlaat draagt hij trouwens een GPS tracker en als de locatie niet helemaal veilig is; straathonden of een drukke weg, dan is hij gewend om aan een lange lijn naar buiten te gaan. Maar zeker nu in Nederland loopt hij lekker los en komt hij na een paar uur weer gezellig buurten in de camper.
Als je constant leeft op 6 vierkante meter, zijn alle kattenaccessoires eigenlijk vanuit het bed, de bank of de keuken, altijd zichtbaar. Vandaar dat ik super blij was om de toffe krabplank en mand van Designed by Lotte te ontdekken. Ze zijn naast Ollie´s favoriete artikelen, ook echte eyecatchers in mijn camper interieur. Ze maken mijn camper echt een huisje!

Reizen met de kat
katten krabplank
katten krabplank

Heb je vragen over het reizen met een kat of wil je onze avonturen volgen, kijk dan op Instagram @chanti.and.ollie. Voor toffe producten in je camper of je huis, kan je altijd kijken voor inspiratie op @designedbylotte.

Liefs, Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *